Evidensbaseret psykologisk behandling og undersøgelse i Nordsjælland udført af autoriserede psykologer

Intelligenstest af børn og unge

Nordsjællands psykologhus tilbyder intelligenstests til børn og unge i alderen 6-18 år. Intelligens er et komplekst fænomen, der igennem neuropsykologiens historie er blevet undersøgt og beskrevet på mange forskellige måder.

Kontakt os for en samtale

Ønsker du at bestille tid til en intelligenstest af dit barn ved Nordsjællands Psykologhus? Du kan bruge kontaktformularen herunder. Du kan også skrive til os på an@nordsjaellandspsykologhus.dk

Endelig kan du også ringe til os på tlf. 4030 0522

    Priser for intelligenstest

    IQ test af børn og unge

    Nordsjællands psykologhus tilbyder intelligenstests til børn og unge i alderen 6-18 år. Intelligens er et komplekst fænomen, der igennem neuropsykologiens historie er blevet undersøgt og beskrevet på mange forskellige måder. Overordnet kan intelligens defineres som en persons evne til at tilegne sig og anvende viden og færdigheder. Når intelligens (intelligenskvotient, IK eller IQ) måles via psykologisk testning foretages der en kondensering af en række opgaver og færdigheder, som indenfor den sociokulturelle kontekst, hvor testen skal bruges, vurderes at sige noget om vedkommes begavelse. David Wechslers skalaer er de mest anerkendte tests til vurdering af generel intelligens og kognitive evner hos børn, unge og voksne. Disse tests er opbygget af en række delprøver, der dækker forskellige områder af intellektuel funktion. Hos Nordsjællands psykologhus tilbyder vi testning af dit barns kognitive færdigheder vha. David Wechslers skala for børn i skolealderen, Wechsler’s Intelligence Scale for Children 5th. Edition WISC-V.

    Typiske årsager til, at få et barn intelligenstestet

    Afdækning af kognitive ressourcer og vanskeligheder hos et barn i mistrivsel

    Som led i et udredningsforløb

    Ved mistanke om indlæringsvanskeligheder

    Når et barn falder væsentligt tilbage fagligt ift. jævnaldrende

    Ved behov for konkrete anbefalinger af faglige tilpasninger

    Ved overvejelser om skolevalg, fx skole for særligt begavede børn

    Kontakt os for en samtale

    Ønsker du at få udført en intelligenstest af dit barn? Du kan skrive til os via kontaktformularen. Du er også velkommen til at sende os en mail på an@nordsjaellandspsykologhus.dk

    Endelig kan du også ringe til os på tlf. 4030 0522

      Hvad er intelligens?

      De fleste nyere og valide intelligenstests underforstår eksistensen af en fælles, underliggende intelligensfaktor, kaldet g. Dette kommer sig af, at selvom der ses variation imellem menneskers præstationer indenfor forskellige områder af intelligens, er der dog positive sammenhænge mellem alle områder af mental ydeevne. Klarer man sig godt på ét mål for intelligens, vil man typisk klare sig godt på andre intelligensmål. Det er vigtigt at sige, at disse sammenhænge ikke er perfekte, men der er tale om tendenser, hvor fx dét at have et stort ordforråd korrelerer med også at være god til logisk tænkning. Samtidig viser forskning i intelligens at visse færdigheder korrelerer mere indbyrdes, end de gør med andre færdigheder. Fx vil viden om en persons ordforråd kunne sige mere om hans eller hendes almene viden end om hans eller hendes rummelige intelligens.  Denne observation danner baggrunden for strukturen i Wechslers intelligensskalaer til børn og unge, hvor de intellektuelle ressourcer vurderes indenfor 5 områder: Verbal forståelse, ræsonnering, visuel- og rummelig intelligens, arbejdshukommelse og opmærksomhedsstyring.

      Hvad kan intelligenstests af børn og unge bruges til?

      Intelligenstests af børn og unge anvendes i mange forskellige sammenhænge. Når børn og unge testes vil det typisk være ifm. uddannelse og skolegang eller som led i en udredningsproces. Intelligenstesten giver et samlet billede af barnets intellektuelle forudsætninger. Ligeledes vil testen kunne pege på barnets individuelle styrker og svagheder. Du kan læse mere psykologiske undersøgelser af børn og unge her. Endelig kan testresultatet give et grundlag for at vurdere barnets kognitive ressourcer op imod gennemsnittet for barnets alder. Dermed vil resultaterne kunne bruges til at anvise udviklingsområder og danne anbefalinger til tilpasninger og kompensatoriske strategier, hvis barnet på visse områder ses at have vanskeligheder. Endelig bruges intelligenstest også som screening ift. optagelse på skoler for højtbegavede børn eller børn med særlige forudsætninger, fx Atheneskolen eller MENTIQA-skolerne.